Питання, який сир підходить для суші часто задають люди, які вперше вирішують зробити суші самостійно. Адже професійні сушісти чудово знають, який сир потрібен для суші і розбираються в сортах і різновидах цього продукту. Для суші ідеально підходять м’які вершкові сири, що мають м'яку, кремоподібну консистенцію. Він добре пасує до рису та риби, робить суші більш насиченими та ніжними на смак.
Для приготування суші використовують спеціальний тип сиру, який називається м’який сир для суші (Sushi cheese). Він має гладку текстуру і відмінно підходить для приготування ролів. Серед різноманіття сирів обов’язково обирайте "cream cheese". Будь-які його різновиди чудово підходять для суші. Але найчастіше використовують декілька популярних в усьому світі сортів.
Вершковий сир для суші може бути:
Це далеко не всі види вершкового сиру, які використовують для приготування суші. Але це найбільш розповсюджені та популярні.
Для приготування суші в домашніх умовах можна навіть самостійно зробити крем сир, використавши для цього жирну сметану. Її потрібно залишити на кілька годин на марлі, щоб вся рідина витікла. Таким чином зі сметани можна отримати домашній крем-сир.
Роли з сиром мають легкий вершковий смак. Чудове поєднання рису, риби та інших інгредієнтів розкривається саме завдяки використанню крем-сиру. Він має м'яку кремову текстуру, що дозволяє створити рівномірний шар, який надає страві ніжності. Також сир в суші допомагає створити компактні та добре сформовані роли. Через свою консистенцію, крем-сир добре тримається разом з іншими інгредієнтами у ролах суші.
Він є важливим елементом начинки або додатковим шаром в різних стравах, що дозволяє експериментувати зі смаками. Крем сир на суші може надати додаткової глибини та м'якості смаковій палітрі страви. Завдяки цьому різноманітні вершкові сири стали вельми популярними у японській кухні. Вони відкривають можливість створювати багато смачних та цікавих комбінацій у світі суші.
У рецептах суші використовуються різні продукти. Тож окрім того, який сир використовують для суші, потрібно розуміти, які є популярні інгредієнти та їх поєднання. Разом із сиром для створення різноманітних та смачних комбінацій використовують:
Ці інгредієнти використовуються для створення різноманітних суші та ролів. В теплих чи гарячих суші використовують дещо інші продукти. Наприклад:
В гарячих суші також використовують вершкові сири, такі як сир Філадельфія чи Маскарпоне. Сири можуть бути частиною обгортки чи начинки. Гарячі суші дають можливість експериментувати з різними техніками обробки та інгредієнтами, що створює нові та цікаві комбінації смаків і текстур, в тому числі й завдяки сиру.
Сир Філадельфія є найбільш затребуваним та популярним для приготування суші. Він має ніжну та м'яку текстуру, яка чудово поєднується з рисом та рибою в суші. Філадельфія робить суші більш ніжними та м'якими на смак. Цей сир можна легко комбінувати з іншими інгредієнтами, такими як свіжа риба, авокадо, огірок та інші, що дає можливість створювати різноманітні та смачні суші та роли. Крем сир легко наносити на рис та інші інгредієнти, створюючи рівномірний шар в суші, що робить процес приготування простим та зручним.
Якщо ви запитаєте, який сир на суші використовують в ресторані японської кухні «SYODŌ», то це саме Філадельфія. Спробуйте поєднання смаків в сетах, які доступні для замовлення з доставкою у Львові!