Історія суші налічує більш як 1000 років. Першими інгредієнтами, які використовували для суші був рис та риба. Їх маринували, щоб таким чином запобігти псуванню продуктів. В той час назва цієї страви була «наре-дзусі», а складниками були лише риба, рис та сіль. Поступово японські кухарі додавали до неї інші інгредієнти, а коли японська кухня розповсюдилась по світу, суші стали вже окремим видом кулінарного мистецтва. Воно вдосконалюється і в наш час, адже майстри по всьому світу постійно вигадують цікаві поєднання складників для суші. Тож розглянемо, які бувають начинки.
В Японії суші включали в себе кілька основних інгредієнтів, а саме:
Ці базові інгредієнти були основою традиційних суші в Японії. З часом, рецепти та поєднання інгредієнтів, що кладуть у суші змінювалися, але ці основні компоненти залишаються важливими для створення смачних та автентичних японських страв.
Поступово японська кухня змішувалася з європейською та американською, з’явились роли та різні начинки для них. Окрім солоних, почали використовувати гострі та солодкі ігредієнти, що здатні потішити смакові рецептори навіть вимогливих гурманів. Начинки для ролів та суші можуть бути різними за смаком та структурою. Серед них популярні:
Це лише декілька прикладів, які начинки для суші та ролів можна використовувати. Адже їх комбінації можуть бути безмежними. Все залежить від вашого смаку та уподобань щодо продуктів та їх поєднання.
Оскільки роли є різновидом суші, то для них зазвичай використовують такі самі начинки в різних комбінаціях. В ролах часто використовують такі варіанти начинок, як:
Як бачите, складові в суші і ролах можна поєднувати по-різному, за вашими уподобаннями. Щоб створити цікаві смаки, можна експериментувати з різними інгредієнтами та їх поєднаннями.
Більшість продуктів, які використовують для суші та ролів є широко доступними. Частіше за все, щоб зробити суші домашні, використовують начинку, що містить:
Точно не варто економити на якості продуктів та використовувати замінники, адже вони не будуть так смакувати, як справжні та свіжі. Можна купувати невелику кількість продуктів, що зробити рівно стільки суші, скільки хочеться з’їсти, це теж буде досить економно.
Також можна замовити порцію суші або сет в Syodo у Львові, щоб отримати рівно стільки страви, скільки можна з’їсти за один раз. До того ж, купуючі суші на замовлення, можна не витрачатись на приладдя для їх приготування. Інгредієнти для суші для Syodo у Львів привозять під замовлення, тож вони завжди найсвіжіші та високої якості. Переконатись в тому, що вони ще й надзвичайно смачні, можна в одному з ресторанів Syodo. Або купити суші на замовлення з безкоштовною доставкою.
Всі страви готуються під замовлення клієнтів та одразу з-під ножа пакуються, щоб менш ніж за годину опинитись на вашому столі. Тож не витрачайте час на пошуки свіжих начинок для приготування суші, а замовляйте готові страви японської кухні в Syodo у Львові.